The Hunger Games - Catching Fire vihdoin luettu. Hehkuinkin jo aikaisemmin sarjan ensimmäisestä osasta Nälkäpelistä, joka on jo suomennettukin. Tämä kakkososa ei jäänyt ykkösen varjoon. Mukaansa tempaiseva, jännittävä, vauhdikas... ah, kaikkea mitä kirjalta haluan. Hieman itseäni harmittaa se, että oma kielitaito ei ole ihan niitä parhaimpia ja jouduin kirjaa lukiessa keskittymään tarkasti, että saisin tekstin auki. Ärsytti huomata, että luen innolla kirjaa eteenpäin ja hetken päästä tajuan, etten tiedä yhtään mitä oli tapahtunut. :) Ei kun takaisin ja uudestaan vähän hitaammalla tahdilla.

 Mutta olen silti aika ylpeä kyvystä lukea kirjallisuutta englanniksi. Nykypäivänä se taitaa olla ihan yleinen ominaisuus, mutta mulle se ei koskaan ollut selvää. Lukiossa englanninopettaja sanoi, etten koskaan tule pärjäämään kielitaidollani, koska sanavarastoni on niin surkea. Ja sitten vielä ihmetellään, että miksi suomalaiset ei puhu kieliä. Jokainen pelkää sanovansa jotain väärin tai käyttävänsä väärää sanajärjestystä. Tässä pelossa ja uskossa mäkin olin, kunnes meni ensimmäisen kerran ulkomaille ja huomasin keskustelevani paikallisten kanssa englanniksi. En täydellisesti vaan ymmärrettävästi. Töissä oli pakko alkaa olla ulkomaalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa tekemisissä ja sain asia hoidettua. Mitä enemmän käytin englantia sitä varmemmalta se tuntui. En enää ahdistu, jos joudun vastakkain ulkomaalaisten kanssa. Ainoastaan inhottaa, jos paikalla on myös muita suomalaisia. Tuntuu aina siltä, että he arvioivat kielitaitoani.

Ensimmäinen kirja, jonka luin englanniksi, oli Harry Potter (en muista enää olikohan viides vai mones). Olin juuri saanut luettu jo suomennetut versiot ja into päällä painelin kauppaan ostamaan uusimman osan, vaikka sitä ei vielä ollutkaan suomennettu. Päätin kokeilla, koska olihan sen jo monet muutkin lukeneet. Varasin viereeni sanakirjan ja aloin lukea. Se tunne mikä tuli, kun tajusin, että pystyin lukemaan ilman sitä sanakirjaa ja suht. nopeastikin vielä. Muutaman päivän päästä oli kahlannut läpi koko tiiliskiven paksuisen kirjan englanniksi! Pitkää kieltä kaikille opettajille.

Mutta takaisin asiaan.  The Hunger Games –sarjan kolmannen ja  viimeisen(?) osan julkaisemisesta ei ole vielä ilmoitettu päivää. Ensimmäinen osa ja toinen osa ilmestyivät vuoden välein syyskuussa, joten keskustelupalstoilla arvellaan, että kolmas osakin on ilmestymässä samaan tyyliin 9/2010. Tämän takia mä inhoan lukea sarjoja, jotka ovat vielä kesken. Haluan kaiken ja heti. Ilmeisesti sarjasta on myös ostettu elokuvaoikeudet ja huhujen mukaan ensimmäinen osa ilmestyisi teattereihin 2011. Toivottavasti, koska uskoisin, että sarja toimisi myös kankaalla hyvin.

Näitä odotellessa siirryn kirjaan City of Ashes The Mortal Instruments –sarjan toiseen osaan.