Tänä jouluna panosti kirjojen lukemisen sijaan TV:n katsomiseen. Joulupukki oli pakettiini käärinyt True Blood -sarjan ensimmäisen tuotankokauden ja sehän piti heti katsoa. En tiennyt sarjasta juurikaan muuta kuin, että sitä oli kehuttu ja siinä oli vampyyreita, jotka ovat tulleet julkisuuteen sen jälkeen kun Japanissa keksitty tekoveri tuli markkinoille. Sinänsä mielenkiintoinen ajatus sijoittaa tarinan tapahtumat Etelä-Jenkkilän pieneen kyläpahaseen. Päähenkilöinä on nuori vaalea tarjoilija tyttö, joka lukee ajatuksia ja tietysti synkkä ja mystinen vampyyri, sekä liuta kylän asukkaita, joilla jokaisella on enemmän tai vähemmän negatiivinen suhtautuminen vampyyreihin. Eikä tilanne tietenkään muutu paremmaksi kun kylästä alkaa löytyä kuolleeksi kuristettuja naisia.

En tiedä odotinko liikoja, mutta jotenkin jäi vähän valju olo. Pidin siitä, että vampyyrit olivat oikeasti verta juovia ja auringon valosta vahingoittuvia. Lisäksi sarjastä löytyi ainakin yksi pullea tylsännäköinen keski-ikäinen miesvampyyri, joka pelasti kliseisiin hukkumisen, vaikka suurinosa verenimiöistä olikin pukeutunut mustaan ja lateksiin. Seksiä sarjassa oli enemmän kuin tarpeeksi. Lisäksi ihmisten väliset suhteet ja mielialat vaihteli ihan käsittämättömällä tavalla. Tuntui kuin olisi katsonut aikuisten versiota Twilightista. Tai asia taitaa kuitenkin olla ehkä toisinpäin, eli Twilight on nuorten versio The Southern Vampire Mysteries-kirjasarjasta, johon True Blood-televisiosarja perustuu.

Truebloodia on esitetty Canalilla viime vuonna ja toista tuotantokautta alettiin esittää viime syksynä. Ylen kanavilta on katsottavissa sarja ensi keväänä. Itse taidan totuttuun tyyliini odotella toisen tuotantokauden ilmestymistä DVD:lle ja hankkia sen sitten. Vaikka en täysin sarjaan rakastunutkaan, niin onhan siinä kuitenkin vampyyreita, muodonmuuttajia ja muuta mystiikkaa, eli se riittää tälle tytölle. Ja tulossa on ilmeisesti myös ihmissusia... Mitenpä muutenkaan, siellä missä on vampyyreitä on myös ihmissusia.